E enjte, 13 dhjetor 2018

KËSHILLI BUXHETOR ME MBËSHTETJE UNANIME TË PROPOZIM-BUXHETIT PËR VITIN 2019 NË PJESËN PËR KUVENDIN

Këshilli Buxhetor e shqyrtoi dhe i dha mbështetje unanime Propozim-buxhetit për vitin 2019, i cili i referohet Kuvendit të Republikës së Maqedonisë. 

më shumë...

 

E mërkurë, 12 dhjetor 2018

SHQYRTOHET PROPOZIM-LIGJI PËR NDRYSHIMIN DHE PLOTËSIMIN E LIGJIT PËR MBROJTJEN DHE MIRËQENIEN E KAFSHËVE

Komisioni për Bujqësi, Pylltari dhe Ekonomi të Ujërave i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në Mbledhjen nr. 17 si trup punues amë, në lexim të parë e shqyrtoi Propozim-ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbrojtjen dhe mirëqenien e kafshëve, të parashtruar nga deputetet: Maja Moraçanin, Liljana Popovska, Nikica Korubin, Irena Stefoska, Ivana Tufegxhiq, Mileva Gjorgieva, Shpresa Hadri, Mirsada Emini Asani dhe Snezhana Kaleska Vançeva.

më shumë...

 

 

E mërkurë, 12 dhjetor 2018 

PREZANTIMI I MINISTRIT TË KULTURËS DHE KRYETARIT TË KOMISIONIT PËR MENAXHIM ME RAJONIN E OHRIT 

Në Mbledhjen nr. 17 të Komisionit për Kulturë, fjalim patën ministri i Kulturës, Asaf Ademi, dhe kryetari i Komisionit për Menaxhim me Rajonin e Ohrit, Zoran Pavllov, për punën e tyre dhe aktivitetet rreth menaxhimit me Rajonin e Ohrit dhe gjendjet me trashëgiminë natyrore dhe kulturore. 

më shumë...

 

E premte, 7 dhjetor 2018 

VENDOSJA E KURORËS SË LULEVE TË FRESKËTA 

Me rastin e varrimit të Ljubisha Georgievski, ish kryetar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, më 9 dhjetor 2018 (e diel) prej orës 11:30 deri në orën 13:00 në Varrezat e Qytetit „Butel“, kurorë lulesh të freskëta do të vendos delegacioni i Kuvendit, i udhëhequr nga Kryetari Talat Xhaferi, ndërsa i përbërë nga nënkryetari Goran Misovski dhe koordinatori i Grupit Parlamentar të VMRO-DPMNE-së, Nikolla Micevski.

më shumë...

 

E shtunë, 8 dhjetor 2018

NDARJA E ÇMIMIT SHTETËROR „SHËN KLIMENT OHRIDSKI“

Më 8 dhjetor 2018 (e shtunë), në Sallën Solemne të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në orën 12:00, Këshilli për Ndarjen e Çmimit Shtetëror „Shën Kliment Ohridski“ do ta ndajë Çmimin Shtetëror „Shën Kliment Ohridski“ për vitin 2018 për mirënjohjen më të lartë për arritjet afatgjata në sferën e edukimit, arsimit, kulturës, artit, shëndetësisë, mbrojtjes dhe avancimit të mjedisit të njeriut dhe në veprimtarinë sociale me interes publik të Republikës së Maqedonisë.

më shumë...

 

E premte, 7 dhjetor 2018

VENDOSJA E KURORËS SË LULEVE TË FRESKËTA 

Me rastin e festës 8 Dhjetori - „Shën Kliment Ohridski“, delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në përbërje: nënkryetarja Frosina Tashevska Remenski, Irena, Stefoska, Vesna Damçevska Ilievska dhe Vlladanka Aviroviq, më 8 dhjetor 2018 (e shtunë), në orën 10:30, do të vendos kurorë lulesh të freskëta para përmendores Shën Kliment Ohridski në BUN „Shën Kliment Ohridski“.

më shumë...

 

E martë, 13 nëntor 2018

TAKIMI I KOORDINATORIT TOMISLLAV TUNTEV ME AMBASADORIN E REPUBLIKËS SË FRANCËS, SH.T. KRISTIJAN TIMONIE 

Koordinatori i grupit parlamentar të LSDM-së dhe Koalicionit, Tomisllav Tuntev sot në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë realizoi takim me SH.T. ambasadorin e Misionit të OSBE-së në Republikën e Maqedonisë, SH.T.  Kristijan Timonie. 

më shumë...

 

E premte, 9 nëntor 2018 

TAKIMI I KOORDINATORIT TOMISLLAV TUNTEV ME SH.T.  AMBASADORIN E MISIONIT TË OSBE, KLEMENS KOJA 

Koordinatori i grupit parlamentar të LSDM-së dhe Koalicionit, Tomisllav Tuntev sot në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë realizoi takim me SH.T. ambasadorin e Misionit të OSBE-së në Republikën e Maqedonisë, Klemens Koja. Temat kryesore në të cilat u përqendruan të dy bashkëbiseduesit ishin: procesi i ndryshimeve kushtetuese që filloi në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, formimi i trupit punues për pajtim, si dhe nevoja që paralelisht me këtë proces deputetët të punojnë në projekte ligjore reformuese. 

më shumë...

 

E mërkurë, 19 shtator 2018 

TAKIMI I DEPUTETIT GRUBI ME DEPUTETEN FRANCEZE TANGI 

Kryetari i Komisionit për Çështje Evropiane, Artan Grubi, mbajti takim me Lilijana Tangi, deputete në Asamblenë Parlamentare të Republikës së Francës dhe zëvendëskryetare e Komisionit për Çështje Evropiane, në shoqërim të ambasadorit të Republikës së Francës në Republikën e Maqedonisë, SH.T. Kristijan Timonie. 

më shumë...

 

E mërkurë, 14 nëntor 2018 

ÇMIMI "LUKS" PËR FILMIN "GRUAJA NË LUFTË" 

Drama-komedi "Gruaja në luftë "(Woman at War) e Benedikt Erlingsonit është fituese e çmimit "LUKS" për vitin 2018 në Parlamentin Evropian. 

më shumë...

 

E premte, 26 tetor 2018 

"SAHAROV" PËR REGJISORIN UKRAINAS TË FILMIT OLEG SENCOV 

Oleg Sencov, regjisor ukrainas i filmit, është fitues i çmimit "Saharov" në Parlamentin evropian për lirinë e mendimit. 

më shumë...

 

E enjte, 27 shtator 2018

FILLIMI I SKRINING PROCESIT PËR NEGOCIATAT NDËRMJET REPUBLIKËS SË MAQEDONISË DHE BE 

Delegacioni i Republikës së Maqedonisë, i përbërë prej 43 përfaqësuesve të ministrive dhe institucioneve, sot në Bruksel e fillon skrining-procesin si përgatitje për fillimin e negociatave për anëtarësim të plotfuqishëm të vendit tonë në BE. 

më shumë...